De Alpinisten van ALP Green Solutions; iedere dag weer klimmen ze tot ongekende hoogte. Het zijn experts en vakidioten die geen gouden bergen beloven, maar daadwerkelijk de allerbeste groene led-oplossingen maken en bedenken voor mens en milieu. Welke paden bewandeld worden om steeds opnieuw de top te bereiken? De Alpinisten zijn de uitgelezen personen om je daar meer over te vertellen. Zij zíjn immers ALP. In deze rubriek stellen we onze topsporters dan ook een voor een aan jullie voor. Vandaag in ‘Alpinisten aan het woord’: Claudia Broeders, onze officemanager. Zij vertelt je alles over de bergen werk die ze voor ons verzet.

Claudia, klaar voor de klim? Want we gaan de eerste bergpas meteen omhoog. Maar dat ben je wel gewend van werken bij ALP, toch?

Dat klopt, ja. De start met mijn functie begin vorig jaar bij ALP betekende meteen al een sprong in het diepe. Want terwijl de organisatie met de dag groeide, kreeg onze directeur Rogier, steeds meer de behoefte om zich volledig op het ondernemen te focussen. De aanstelling van een officemanager zou daarbij helpen. Omdat ik de eerste was die deze functie bekleedde, was ik redelijk vrij in de invulling ervan. Vanaf dag één moest ik meteen aan de bak dus!

Wat vertel jij als mensen je tijdens een feestje vragen wat je in het dagelijks leven doet?

Dat mijn functie als officemanager erg divers is. Waar je zoal aan moet denken? Eigenlijk aan alles wat ervoor zorgt dat iedereen zijn werk goed kan uitvoeren. Zo neem ik administratieve taken op me, verzorg ik een gedeelte HRM en ondersteun ik het management. Het liefst ben ik iedereen, in alles, een paar stappen voor. En vaak moeten dingen hier ad hoc gebeuren. Dan moet je stressbestendig zijn en je tijd goed indelen; zaken die aan mij wel zijn besteed.

Hoe lang vertel jij dat verhaal inmiddels al?

Begin 2022 ben ik aan de slag gegaan bij ALP. Mijn werkervaring in de functies van adviseur werving en selectie en bestuursassistente komen in deze functie mooi samen. En dingen regelen en organiseren is helemaal mijn ding. Ik vind het daarnaast leuk om me dienstverlenend op te stellen. Tel daarbij op dat ik mijn eigen invulling aan de nieuwe functie kon geven, en je begrijpt dat ik begin dit jaar dacht: hier kan ik mijn ei kwijt!

Met blaren op je voeten? Of is het toch vooral een prettige tocht?

De tocht gaat me goed af. Ik heb het gevoel dat ik goed op mijn plek zit binnen het bedrijf, ook al is het een beetje een mannenwereld. Ik heb van origine geen technische achtergrond, dus dat maakte het soms best een uitdaging. Maar ik leerde al snel veel bij over de organisatie, de markt en de producten!

Onderweg al mooie vergezichten gezien? Kun je er een uitlichten?

De verhuizing naar het nieuwe pand in Breda was absoluut een hoogtepunt. We zijn naar een prachtig, groot en toekomstbestendig gebouw gegaan. Dat was met alle ontwikkelingen binnen het bedrijf geen overbodige luxe. In het nieuwe pand heeft iedereen meer dan genoeg ruimte om zijn of haar werk te doen. En met de vele werkplekken is ook aan de toekomstige collega’s gedacht.

Je bewandelt jouw routes niet alleen. Dat doe je samen met klanten en collega’s. Hoe verloopt zo’n klim naar de top?

Veel direct contact met klanten heb ik niet. Maar de samenwerking met collega’s verloopt goed. ALP is geen familiebedrijf, maar toch voelt het vaak wél zo. Iedereen helpt elkaar, en we staan altijd voor de ander klaar. En niet geheel onbelangrijk: het is steevast gezellig op de werkvloer. Ik heb iedere dag weer zin om naar mijn werk te gaan.

Jullie proberen met recht bergen te verzetten, dus. Een flinke uitdaging. Hoe blijf je scherp?

Het voordeel van mijn rol binnen ALP is dat ik automatisch bij vrijwel alles betrokken ben. Ik krijg overal wat van mee; van de werkzaamheden in het magazijn tot op directieniveau. Daarnaast worden ontwikkelingen uiteindelijk met iedereen gedeeld en besproken. Hierdoor blijft iedereen scherp en goed op de hoogte van wat er speelt.

Wat is jouw stip op de horizon voor je klanten?

Wat ALP onderscheidt van andere bedrijven, is dat we voor iedere uitdaging een oplossing weten te verzinnen. Het antwoord op de verzoeken van klanten is zelden tot nooit ‘nee, dat gaat niet’. We spelen enorm goed in op hun wensen en behoeften. Dat oplossingsgericht denken is ons sterkste punt. En ik geloof dat klanten dit na een samenwerking met ons onthouden; niet alleen nu, maar hopelijk ook in de toekomst.

Hoe houd je daarvoor jouw conditie op peil?

Daar heb ik twee kinderen voor. Daarnaast tennis ik twee keer in de week. En ik ga ook graag naar festivals; daar een hele dag bewegen is ook een soort sport! Gelukkig staan er nog genoeg festivals op de planning de komende periode. Met mijn conditie zit het voorlopig dus wel goed.

En hoe zit het met je uitzicht als Alpinist; heb je jouw eigen route binnen ALP al helemaal uitgestippeld?

De komende tijd zit ik meer dan prima waar ik nu zit. Ik merk dat er –– door de aanhoudende groei van het bedrijf –– via deze functie op veel vlakken nog een hoop te halen valt voor ALP. Ik ben dan ook nog lang niet klaar op deze functie. Mocht het ooit zo zijn dat ik toe ben aan nieuwe uitdagingen, dan weet ik zeker dat dit gewoon bespreekbaar is. Want er zijn hier volop doorgroeimogelijkheden.

Dit was ‘m voor nu. Ook déze berg is weer met succes bedwongen. Voor welke hoogte trek jij de eerstvolgende keer je wandelschoenen weer aan?

Voor van alles! De meeste aandacht gaat de komende tijd naar onze medewerkers. Zorgen dat zij goed op hun plek zitten en waar nodig nieuwe collega’s zoeken om het bedrijfsproces te verbeteren. Het is in deze tijden lastig om goede krachten aan te trekken. Als je ze hebt moet je dus alles op alles zetten om ze te behouden, dat vinden wij heel belangrijk.

Samen met Claudia en onze andere Alpinisten bergen beklimmen voor onze klanten? Om zo samen te genieten van al het moois dat de tocht jullie brengt? En is geen berg je te hoog, geen uitdaging te groot? Bekijk dan hier onze vacatures en klim in de pen!