De Alpinisten van ALP Green Solutions; iedere dag weer klimmen ze tot ongekende hoogte. Het zijn experts en vakidioten die geen gouden bergen beloven, maar daadwerkelijk de allerbeste groene led-oplossingen maken en bedenken voor mens en milieu. Welke paden bewandeld worden om steeds opnieuw de top te bereiken? De Alpinisten zijn de uitgelezen personen om je daar meer over te vertellen. Zij zíjn immers ALP. In deze rubriek stellen we onze topsporters dan ook een voor een aan jullie voor. Vandaag in ‘Alpinisten aan het woord’: Daan Wegdam, onze recent afgestudeerde marketingstagiair. Hij vertelt je alles over de bergen werk die hij voor ons verzet.

Daan, klaar voor de klim? Want we gaan de eerste bergpas meteen omhoog. Maar dat ben je wel gewend van werken bij ALP, toch?

Oh, jazeker. ALP groeit enorm, maar dat gaat niet vanzelf. Daar moet ook hard voor gewerkt worden. Ik vind het erg leuk om deel van dat hardwerkende team uit te mogen maken.

Wat vertel jij als mensen je tijdens een feestje vragen wat je in het dagelijks leven doet?

Dat ik stage loop op de marketingafdeling van ALP Green Solutions. Mensen weten vaak niet wat voor bedrijf ALP is en wat we precies doen, maar dat leg ik ze dan met alle plezier uit. En samen met Jochem en mijn andere collega’s optimaliseer ik de website en promoot ik het bedrijf, zowel on- als offline.

Hoe lang vertel jij dat verhaal inmiddels al?
Ik ben in januari 2023 begonnen met mijn stage. Ik loop 20 weken lang 4 dagen per week met het team van ALP mee. Ik heb inmiddels ook op 7 juni 2023 gehoord dat ik geslaagd ben voor mijn stage, zonder twijfel door de goede begeleiding van Jochem, Rogier en de rest van mijn collega’s.

Met blaren op je voeten? Of is het toch vooral een prettige tocht?
Ik word goed begeleid en ik mag veel proberen. Ik voer werkzaamheden uit voor onze site en krijg bijvoorbeeld ook opdrachten die net wat moeilijker zijn dan werken aan de website, doordat ik nog niet alles van het bedrijf weet. Maar als ik vragen heb, word ik meteen geholpen om toch tot een goede oplossing te komen. En dat maakt werken bij ALP ontzettend prettig. Ook als stagiair.

Onderweg al mooie vergezichten gezien? Kun je er een uitlichten?

Ik werk samen met Jochem aan een betere website en promotie van het bedrijf. Dit door extra producten en aanvullende gegevens toe te voegen. We wilden onze site completer maken om het bedrijf completer in beeld te brengen. Deze aanpak zorgt voor meer overzicht, wat ik onwijs mooi vind om te zien. Daarnaast is de omzet in het afgelopen jaar flink gestegen ten opzichte van het jaar daarvoor. Dat betekende ook dat ALP op zoek moest naar een nieuwe pand. Met meer ruimte om uit te breiden en nóg meer te professionaliseren. Hoogtepunten die uiteindelijk nóg mooiere vergezichten met zich meebrengen. Ik ben dan ook heel benieuwd wat de vernieuwde site en het nieuwe onderkomen ons in de toekomst gaan brengen.

Je bewandelt jouw routes niet alleen. Dat doe je samen met klanten en collega’s. Hoe verloopt zo’n klim naar de top?

Die verloopt soepel. En dat komt vooral doordat we onderling goed samenwerken, communiceren en elkaar waar nodig helpen. Is bijvoorbeeld een van onze magazijnmedewerkers ziek, dan springt iemand vanuit een andere afdeling bij. Daar zijn we nu eenmaal collega’s voor. En wanneer we als één team werken, kunnen we als bedrijf verder groeien. Het klimmen gebeurt trouwens voornamelijk serieus, maar er is ook ruimte voor humor en een goed of fijn gesprek op z’n tijd. Dat houdt de band onderling sterk, waardoor iedereen altijd zijn of haar beste beentje voor zet.

Jullie proberen met recht bergen te verzetten, dus. Een flinke uitdaging. Hoe blijf je scherp?

Ik ben zelf vooral van het netjes werken en alles op tijd af hebben. Dat is ook wat ik binnen ALP nastreef. Wanneer ik een opdracht krijg of iemand moet helpen, doe ik dit meteen. Zo ontlast ik niet alleen mezelf, maar ook mijn collega’s. Is alles netjes en op tijd afgerond? Dan gaan we door met de volgende taak.

Wat is jouw stip op de horizon voor je klanten?

Voor mij is het het belangrijkst dat klanten goede service van ons aangeboden krijgen. Of dat nu telefonisch is of wanneer ze bij ons langskomen. We zijn eerlijk, transparant, leveren op tijd en bieden vertrouwen. Die hoogstaande kwaliteit bieden we ook op het gebied van onze producten, zodat onze klanten vlekkeloos te werk kunnen gaan met hetgeen dat wij bieden. Tot nog toe hebben we dan ook nog geen enkele klacht ontvangen. Dat is natuurlijk een heel goed teken.

Hoe houd je daarvoor jouw conditie op peil?

Dat doe ik gelukkig niet alleen, maar samen met mijn collega’s. Wanneer er een klant bij ons binnenkomt, stapt één van ons meteen op diegene af om hem of haar te verwelkomen. We bieden een kopje koffie aan en vragen waar we mee kunnen helpen. Dat wekt vertrouwen en stelt ze op hun gemak.

En hoe zit het met je uitzicht als Alpinist; heb je jouw eigen route binnen ALP al helemaal uitgestippeld?

Rogier, de directeur van ALP, heeft me gevraagd of ik een toekomst voor mezelf bij ALP zie en hier na mijn stage wil blijven werken. Ik heb inmiddels een nulurencontract gekregen, waar ik ontzettend blij mee ben. Na mijn stage blijf ik de marketingafdeling van ALP tijdens mijn vakanties en vrije dagen ondersteunen. En daar kijk ik nu al naar uit! Of ik uiteindelijk ook in vaste dienst ga bij ALP? Dat weet ik nog niet. Maar het is fijn om te weten dat ALP een verdere klim met mij wel ziet zitten en ik meteen aan de slag kan.

Dit was ‘m voor nu. Ook déze berg is weer met succes bedwongen. Voor welke hoogte trek jij de eerstvolgende keer je wandelschoenen weer aan?

Ik ga weer door met het verbeteren van onze on- en offline positie op het gebied van marketing. Daarnaast is er ook een app in ontwikkeling waarmee onze klanten lichtplannen op kunnen stellen. Ik ben nu het stappenplan aan het uitwerken, zodat ook mensen met minder technisch inzicht er gemakkelijk gebruik van kunnen maken. Al met al genoeg te doen dus!

Samen met Daan en onze andere Alpinisten bergen beklimmen voor onze klanten? Om zo samen te genieten van al het moois dat de tocht jullie brengt? En is geen berg je te hoog, geen uitdaging te groot? Bekijk dan hier onze vacatures en klim in de pen!