De Alpinisten van ALP Green Solutions; iedere dag weer klimmen ze tot ongekende hoogte. Het zijn experts en vakidioten die geen gouden bergen beloven, maar daadwerkelijk de allerbeste groene led-oplossingen maken en bedenken voor mens en milieu. Welke paden bewandeld worden om steeds opnieuw de top te bereiken? De Alpinisten zijn de uitgelezen personen om je daar meer over te vertellen. Zij zíjn immers ALP. In deze rubriek stellen we onze topsporters dan ook een voor een aan jullie voor. Vandaag in ‘Alpinisten aan het woord’: Jaylo Dingemans, onze commercieel medewerker binnendienst. Hij vertelt je alles over de bergen werk die hij voor ons verzet.

Jaylo, klaar voor de klim? Want we gaan de eerste bergpas meteen omhoog. Maar dat ben je wel gewend van werken bij ALP, toch?

Dat ben ik zeker. Het werk bij ALP gaat altijd door, en dat vind ik onwijs leuk. Dus laten we deze berg ook maar meteen beklimmen.

Wat vertel jij als mensen je tijdens een feestje vragen wat je in het dagelijks leven doet?

Dat ik werk met de leukste collega’s die er zijn! En dat we allemaal keihard ons best doen om in de wereld van groene verlichting het beste resultaat te behalen. Als mensen dan vragen wat ik precies doe,  Mijn rol draait om het creëren van waarde voor onze klanten. Door nauw met hen samen te werken en te luisteren naar hun behoeften, kunnen we oplossingen bieden die écht het verschil maken. Ik ben de brug tussen onze interne processen en externe klantrelaties. Het draait om het begrijpen van hun verwachtingen en ervoor te zorgen dat we die overtreffen. Combineer die werkzaamheden met een lach en een grap op z’n tijd, en dan hebben we mijn werk bij ALP zo goed als kan omschreven.

Hoe lang vertel jij dat verhaal inmiddels al?

Ik ben al sinds 1 juli 2019 werkzaam bij ALP. Toen ik hier begon had ik echt nul verstand van verlichting, maar gaande jaren heb ik erg veel geleerd. En ik leer nog steeds. Dat houdt het werk ontzettend interessant en uitdagend.

Met blaren op je voeten? Of is het toch vooral een prettige tocht?

Voor mij is het heel belangrijk dat je met plezier naar je werk gaat. Ik heb bij eerdere banen ervaren wat het met je doet wanneer je dit plezier niet ervaart. Maar ik ben iedere dag weer gemotiveerd om te werken bij ALP. Daar spelen mijn collega’s ook een grote rol in. Iedereen binnen ons team heeft zijn eigen kwaliteiten, en die worden ook allemaal benut. En het feit dat alle collega’s leuke, positieve energie in het werk stoppen, helpt natuurlijk ook mee.

Onderweg al mooie vergezichten gezien? Kun je er een uitlichten?

Dat kan ik zeker! Wat me het meest is bijgebleven, is de eerste keer dat we een record jaaromzet draaiden. Dat voelde niet alleen goed voor mij, maar voor iedere werknemer binnen het bedrijf. Iedereen had zo ontzettend hard gewerkt, en dat werd ook nog eens vanuit de directie beloond. We hebben deze mijlpaal met het hele team gevierd, met een hapje en een drankje. Ook die dingen doen ertoe. Hierdoor weet je immers dat je niet voor niets het zweet van je voorhoofd hebt lopen vegen om alle orders op tijd de deur uit te krijgen.

Je bewandelt jouw routes niet alleen. Dat doe je samen met klanten en collega’s. Hoe verloopt zo’n klim naar de top?

Die verloopt heel soepel. Dat komt doordat we vooral eerlijk naar elkaar en onze klanten zijn. Zo proberen we elkaar verder te helpen wanneer we met uitdagingen te maken krijgen. Ik voer dan ook gesprekken met klanten waarin zij de informatie krijgen die zij ook echt nodig hebben. Zo wordt niet alleen de band tussen alle medewerkers onderling, maar ook tussen ALP en de klant sterker. Met als resultaat dat we steeds beter op elkaar ingespeeld raken en samen de top kunnen blijven bereiken. Want zeg nou zelf: de Mount Everest kun je wel in je eentje beklimmen, maar dat duurt langer en is minder gezellig dan wanneer je dat samen doet.

Jullie proberen met recht bergen te verzetten, dus. Een flinke uitdaging. Hoe blijf je scherp?

Simpel. Ieder bedrijf heeft zijn eigen uitdagingen. Maar bij ALP blijven we scherp doordat onze neuzen allemaal dezelfde kant op wijzen. Zo communiceren we met verschillende medewerkers om tot oplossingen te komen. Of dat nu met de directie, iemand van de binnendienst, iemand van het logistiek of van de salesafdeling is; iedereen toont tomeloze inzet en behoudt zijn focus.

Wat is jouw stip op de horizon voor je klanten?

Ik ben van mening dat je alles uit de kast moet halen om je klanten tevreden te (blijven) houden. Zij zijn immers het belangrijkste voor ons bedrijf. Mijn belangrijkste doel voor mijn klanten is om een partner te zijn die hen helpt groeien en succesvol te zijn. Ik wil ervoor zorgen dat ze zich op elke stap van hun klim naar de top gesteund voelen. Ook vraag ik mezelf af: zou ik zelf tevreden zijn als alles op deze manier voor mij geregeld wordt? Zo sta ik altijd achter de beslissingen die ik maak.

Hoe houd je daarvoor jouw conditie op peil?

Vooral door allemaal goedlachs en scherp te blijven. Bij ALP zijn we ook echt een team we houden elkaar scherp en fit. Zodat we altijd het hoogst haalbare bereiken en het overzicht goed kunnen bewaren.

En hoe zit het met je uitzicht als Alpinist; heb je jouw eigen route binnen ALP al helemaal uitgestippeld?

Nog niet helemaal, maar de eerste paar stappen van mijn klim staan al wel op papier! Ik ben hier namelijk binnengekomen na het afronden van de opleiding ‘commercieel binnendienst niveau 3’, maar ik heb meer in m’n mars. En dat wordt ook door ALP gezien. Zo heb ik van logistiek medewerker al de groei kunnen maken naar commercieel medewerker binnendienst. D.m.v. cursussen wil ik me nog verder ontwikkelen om zo een completere medewerker te worden en om verder door te groeien in ALP. Zo groei ik mee met het bedrijf, en dat is iets wat ik echt prachtig vind. Ik zie mezelf in de toekomst niet snel ergens anders werken.

Dit was ‘m voor nu. Ook déze berg is weer met succes bedwongen. Voor welke hoogte trek jij de eerstvolgende keer je wandelschoenen weer aan?

Die wandelschoenen heb ik eigenlijk altijd aan, zodat ik elke dag iedere uitdaging op mijn pad meteen met veel plezier aan kan gaan.

Samen met Jaylo en onze andere Alpinisten bergen beklimmen voor onze klanten? Om zo samen te genieten van al het moois dat de tocht jullie brengt? En is geen berg je te hoog, geen uitdaging te groot? Bekijk dan hier onze vacatures en klim in de pen!